Walls by form / koichi kimura architects, | homify
 Walls by Form / Koichi Kimura Architects,
 Walls by Form / Koichi Kimura Architects,
 Walls by Form / Koichi Kimura Architects,
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

This house is planned on a site where there are beautiful views of the country side. The request from the client was for the creation of intimacy, but with a large living area. 

The exterior is designed as a monumental form so that it can be seem to be a new addition to the countryside scenery.   I created a centripetal plan where each room is connected through a corridor from the multi-level living area.  Around the corridor, walls, which have different textures and shapes, make a sequence inside the space. The walls and spaces are highlighted by natural, indirect light, so your eyes are drawn to, and focus on, the interior:  By the basic processes of manipulating and controlling “light” and “views”, I tried to make the inside space more intimate and deeper.   Rather than doing large gestures of acrobatic space composition, I have instead created what I feel is a space that represents the unusual, by doing small and poetic movements that control light and the viewers eyes.   Architects: FORM / Kouichi Kimura Architects  Location:.Kyoto,Japan  Client: Private  Construction Year: 2011  Site Area:355,72㎡  Constructed Area:213,20㎡  Photographs: Takumi Ota

Credits: Photo: Takumi Ota
Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.