OFFF Batalha by STILL urban design | homify
STILL urban design
STILL urban design
STILL urban design
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

OFFF Batalha

Brief. Creation of an ephemeral space for the interaction of participants at OFFF Porto 2015 festival, and between them and the city. The space to create should also 'announce' the occupation of Batalha Cinema by this festival.

Concept. This intervention combines vegetation with prefabricated metallic structures—public space as a dockyard and laboratory of ideas and social experiences. The dialog between both produces a space of contrasts—the organicity of vegetation is faced to the depuration of the metallic structure. Organic and artificial are not antonyms but subsidiary and actual resources for bioclimatic design. The components are assembled in a 'crude' way.The type, quantity and positioning of vegetation were thought in order to control the potentially negative action of NW wind. Because October is a transition month, the vegetation was thought to create different gradients of shade in order to allow people to find their thermal comfort conditions—'adaptive capacity'.

  • Post- intervention look and feel of the square Eclectic style garden by STILL urban design Eclectic

    Post- intervention look and feel of the square

  • The square´s pre - intervention "ambiance" Eclectic style garden by STILL urban design Eclectic

    The square´s pre—intervention ambiance

  • Post - intervention look and feel of the square Eclectic style garden by STILL urban design Eclectic

    Post—intervention look and feel of the square

  • Post- intervention look and feel of the square Eclectic style garden by STILL urban design Eclectic

    Post- intervention look and feel of the square

  • The square´s pre - intervention "ambiance" Eclectic style garden by STILL urban design Eclectic

    The square´s pre—intervention ambiance

  • Post- intervention look and feel of the square Eclectic style garden by STILL urban design Eclectic

    Post- intervention look and feel of the square

  • The square´s pre - intervention "ambiance" Eclectic style garden by STILL urban design Eclectic

    The square´s pre—intervention ambiance

  • Post- intervention look and feel of the square Eclectic style garden by STILL urban design Eclectic

    Post- intervention look and feel of the square

  • The square´s pre - intervention "ambiance" Eclectic style garden by STILL urban design Eclectic

    The square´s pre—intervention ambiance

  • Post- intervention look and feel of the square Eclectic style garden by STILL urban design Eclectic

    Post- intervention look and feel of the square

  • Post- intervention look and feel of the square Eclectic style garden by STILL urban design Eclectic

    Post- intervention look and feel of the square

Admin-Area